Essentiële Oliën

Wat zijn essentiële oliën?
Vele planten bevatten bestanddelen die je niet met het blote oog kan zien.
Deze bestanddelen zitten verstopt in de wortels, bloemen, zaden, schors of op andere plekken in de plant. Deze natuurlijke aangemaakte stoffen staan bekend als essentiële oliën. Ze zijn zeer geconcentreerd, wat ze zeer krachtig maakt.

Het gebruik van essentiële oliën is geen modegril, maar eerder een eeuwenoude traditie van vele beschavingen over de hele wereld.
Oude beschavingen gebruikten planten voor aromatherapie, persoonlijke verzorging, religieuze ceremonies, schoonheidsbehandelingen, voedselbereidingen en het behouden van een goede gezondheid.

Van plant naar essentiële olie
Het is belangrijk om te weten dat niet alle essentiële oliën op dezelfde wijze gemaakt worden.

De meest gebruikte methode om essentiële oliën te extraheren is een stoomdistillatieproces op lage temperatuur. In dit proces wordt stoom onder druk door plantaardig materiaal gecirculeerd. De essentiële oliën worden uit de plant bevrijd en door de stoom meegevoerd.
Wanneer de stoom afkoelt, scheiden het water en de oliën zich op natuurlijke wijze en wordt de olie opgevangen. Om de hoogste kwaliteit olie-extract met de juiste chemische samenstelling te garanderen, moeten temperatuur en druk nauwlettend in de gaten worden gehouden.
Te weinig warmte of druk en de olie zal niet vrijkomen. Te veel warmte of druk en de samenstelling en potentie van de olie zal worden aangetast.

In tegenstelling tot stoomdistillatie is er bij expressie, soms aangeduid als ‘koudgeperst’, geen sprake van warmte. Hierbij wordt olie onder mechanische druk uit het product geëxtraheerd. Dit wordt vaak gebruikt bij citrusvruchten.


Hoe werken essentiële oliën?
Wellicht ben je al ooit betoverd door de geur van een dennenbos, heb je genoten van de zoete geur van een roos of werd je opgewekt door de frisse geur van een vers gesneden citroen.
In dat geval heb je de geweldige voordelen van aromatische essentiële oliën rechtstreeks uit de natuur, al ervaren.

Essentiële oliën bieden verschillende voordelen en elk individu ervaart het gebruik van essentiële oliën op zijn/haar eigen manier.
• Het behouden van een goede gezondheid
• Het behalen van verschillende gezondheidsvoordelen
• Bij gevoeligheid voor bepaalde stoffen

En dit zelfs ook bij mensen met specifieke klachten!

Sommige essentiële oliën werken verzachtend, reinigend of aardend.
Andere staan bekend om hun energie-gevende, verkwikkende, verwarmende of vernieuwende eigenschappen. Omdat je lichaam zich gedurende de dag in verschillende emotionele en fysieke toestanden bevindt, kunnen essentiële oliën helpen bij het beheersen en het behouden van ons welzijn.

Je kan de oliën topisch, aromatisch en inwendig gebruiken.
Let op, dit is niet voor alle oliën zo.

Waarom dōTERRA oliën?
Zelf verkies ik de kwaliteitsvolle essentiële oliën van dōTERRA.

Deze oliën zijn voorzichtig en zorgvuldig gedistilleerd uit planten die, door ervaren kwekers van over de hele wereld, op het perfecte moment geduldig geoogst zijn voor een ideale samenstelling en werkzaamheid van de extracten.

Elke dōTERRA essentiële olie is ook zorgvuldig en grondig getest met behulp van het strikte CPTG Certified Pure Tested Grade™ kwaliteitsprotocol.

Ervaren gebruikers van essentiële oliën herkennen direct de superieure kwaliteitsnorm voor natuurlijk veilige, puur effectieve, geteste dōTERRA essentiële oliën. 

© 2020 Zencura
Website & Hosting: Website Boutique Beerse